Melvin contra E.T.

Joaquín Blázquez (1946-1986) va ser un dibuixant de còmics barceloní que va publicar a força països com Espanya, Estats Units, Regne Unit, Alemanya… L'any 1975 la revista "Vampirella" li fa l'encàrrec de crear un extraterrestre anomenat Melvin. 7 anys més tard s'estrena l'arxiconeguda E.T. L'extraterrestre, que curiosament és bastant clavat a en Melvin. La obsessió d'en Blázquez per reclamar els drets d'autor juntament amb una sèrie de crisis creatives el fan arribar fins a una profunda depressió. L'abús d'alcohol i fàrmacs van provocar la seua mort als 40 anys.

Fins avui no sabia qui era en Joaquín Blázquez tot i que és possible que algun cop hagi llegit alguna història o còmic dibuixada per ell. Podria ser que la semblança d'en Melvin i E.T. fos pura coincidència, o no. Els personatges son pastats, i segons el seu web biogràfic va ser una història que es va publicar als USA en una revista que tenia tirada, pel que les possibilitats de plagi són més grans.

Particularment penso que va haver còpia, però no és aquest el motiu d'aquest post. I tot i que hi ha molta gent que mereix ser recordada, m'agradaria recordar i homenatjar la figura d'en Blázquez. Ha de ser molt dur viure pensant que has estat objecte de plagi i que algú està guanyant molts diners gràcies al teu esforç creatiu. Jo tinc una feina creativa i ho entenc perfectament, i suposo que qualsevol ho pot entendre. A mi em van plagiar un cop el disseny d'un web, pixel per pixel, i tot i que al despatx vam acabar rient de lo exagerat del tema, el punt de mala llet que vaig tenir en descobrir-ho va ser força important.

Una productora està intentant fer un documental parlant d'aquest tema, i jo, com a creatiu que miro de ser, he volgut aportar el meu granet de sorra des d'aquí.

Més info a: http://melvincontraet.blogspot.com/ i http://melvincontraet.com/ 

[@more@]

 

 

Quant a fardatxo

He vist coses que vosaltres no creuríeu. He travessat, a la glacera d\'Argentiére, esquerdes que engolirien sencer el pavelló central de La Fe. He vist cremar el firmament i a l\'aurora boreal brillar en la foscor, prop de la porta de Tannhauser. Tots aquests moments es perdran en el temps com llàgrimes en la pluja.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 comentaris a l'entrada: Melvin contra E.T.

 1. Cristina diu:

  Ostres, són ben igual. Aquí hi ha “gato encerrado”.

 2. Jo ho veig clar. Per cert, els marcianos de Encuentros en la tercera fase, ja els havia dibuixat el meu avi a les trinxeres. Fa poc vaig trobar-ne uns esbossos en una carpeta de les golfes, tacats de sang, oli de tonyina i esperma petrificat.

 3. Jo ho veig clar. Per cert, els marcianos de Encuentros en la tercera fase, ja els havia dibuixat el meu avi a les trinxeres. Fa poc vaig trobar-ne uns esbossos en una carpeta de les golfes, tacats de sang, oli de tonyina i esperma petrificat.

 4. Pd40 diu:

  En algun lloc havia llegit això del plagi, el que no sabia era això de la depressió i mort del Blàzquez. Déu n’hi do 🙁

 5. homebala diu:

  plagi total!!! no ho havia sentit mai…
  però a mi l’ET original sempre em va fer una mica de por, no ho sé, ja sé que era tendre i bo, però a mi això que fos així petit i arrugat i de color de caca mai em va fer el pes. en canvi en Melvin el trobo genial, molt destroyer, molt gore…

 6. adagio diu:

  bua va morir fatal per culpa del plagi k dur, cler però ho entenc perfectament.. allà currant tota la vida pq dp algu et plagi i vinga a forrar-se de diners.
  És com si veig blogger que té una plantilla modificada identica a la meva xD

  que vagi be fardaxu

 7. xrhcfqbsuq diu:

  black men fucking black woman pics

 8. vlvalegnut diu:

  hardcore jpeg free porn samples

Els comentaris estan tancats.